ingilizcefinans ana sayfa   ana sayfa   hakkımızda   reklam   iletişim
ARDA Tercüme, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri | www.ingilizcefinans.com
 
     
               
   
 
 
İngilizce Dersleri
geri | | ileri

Starting English Lessons


İngilizce’ye meraklanan bir insanın ilk iş olarak, bazı temel noktaları anlaması gerekir. Hatta, diyebilirim ki, İngilizce öğrenebilmek için insanın bir zihniyet devrimi yapması  şarttır.Peki, ama ne yapmalıyım? Diyorsanız, aşağıdakileri dikkatle okuyun:

a) İngilizce Cermen dil ailesine aittir. Cermen dilleri, Indo-Avrupa dil ailesinin bir koludur. Türkçe Altay dil ailesine ait bir dildir. İngilizce, Türkçe’den tamamen farklı bir dildir. Mesela, Türkçe’de gramer kuralları mutlak geçerliliğe sahiptir; istisnalar yoktur. İngilizce’de ise, her kuralın istisnası vardır.Türkçe’de genel cümle kalıbı = Özne-Nesne-Fiil (Subject-Object-Verb) sırasını izler. İngilizce’de genel cümle kalıbı = Özne-Fiil-Nesne (Subject-Verb-Object) biçimindedir.İngilizce telaffuzda vurgu ilk hece veya hecelerdedir. Türkçede ise, kural olarak, vurgu son hecelerdedir.

b) Lisanda mantık olmaz. Zira, dil doğal bir oluşumdur. Bu nedenle dilde mantık aramak çoğu kez beyhudedir. Daha da kötüsü, böyle bir arayış öğrenmenizi geciktirir. İngilizce’nin mantıksızlığından yakınanlara, Türkçe’mizin daha az mantık içerdiğini söylemeliyim. Nedeni, dilimizin İngilizce’ye göre daha doğal bir dil olmasıdır. Bir dil için doğallık makbul bir özelliktir.

c) İngilizce’yi gerçek anlamda öğrenmek için Anglo-Sakson kültürünü tanımanız gerekir. Bunu tersinden okursak: Lisanları öğrenirken, mecburen bu ulusların kültürünü de öğreniriz. Kültürün en önemli unsuru ise, lisandır. Örneğin, İngilizceyi ana dil olarak konuşan milletlerde, “teşekkür” ve “lütfen” sözcükleri bizlere göre daha sıklıkla kullanılır. O kadar ki, bu kelimeler ağızlardan refleks olarak çıkar. Biz de ise bu sözcükler nispeten seyrek kullanılır. Buna mukabil, Türkçemizdeki “afiyet olsun”, “geçmiş olsun”, “çok yaşa” gibi nazik ve müşfik ifadeler İngilizce’de yoktur.

d) Lisan bir bütündür ve bütünlüğü içinde: okumak, yazmak, anlamak ve konuşmak gerekir. Bunların hepsi önemlidir. Biri olmadan, diğeri olmaz. Ancak, dilde konuşmanın özel bir ağırlığı vardır. Nitekim, “dil konuşmak için öğrenilir” söylemi oldukça yaygındır ve bir gerçeği ifade eder.

e) İngilizce’nin Bazı Özellikleri: Dünyadaki mektupların % 75'i İngilizce yazılır ve elektronik olarak depolanan bilginin % 80'i İngilizce'dir. Dünya üzerindeki bilim adamlarinin üçte ikisi İngilizce okur. İngilizce, Fransızca ile birlikte, Avrupa Birliği' nin resmi dilidir. Kısacası,  küresel dünyanın dili İngilizce’dir

f) İngilizce’yi öğrenmenin ve özellikle öğrendikten sonra muhafaza etmenin yolu, İngilizce’yi sevmek ve onu hayatın bir parçası haline getirmek, başka bir deyimle hayatını değiştirmektir. Bu bağlamda,  yapmanız gerekenler şunlar:  BBC ve CNN gibi kanalları düzenli şekilde izleyin, İngilizce yayınlanan haftalık dergi ve gazetelerden birisini  okuyun, haftasonları orijinal İngilizce film seyredin.  Her gün bir saatinizi ayırarak, İngilizce bir kitap okuyun, yanınızda Red House sözlüğü bulundurun.  
Bu önerilerimi dinleyerek ve vereceğim dersleri istekli bir şekilde  izleyerek, İngilizce’yi layıkıyla öğrenebileceğinizden emin olun.    Artık,  Dünya dili İngilizce’yi öğrenmeye hazır mısınız?  Buna yanıtınız “yes” ise, biraz bekleyin, yakında dersler başlıyor.

 
 

© Copyright 2024 ingilizcefinans.com, Her hakkı saklıdır.

Sitemizde yayınlanan içerikler bilgi niteliği taşımaktadır. Bu bilgilerin kullanımından kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluk kullanan şahıslara aittir.

ana sayfa | hakkımızda | reklam | iletişim